Ehdolla ollaan!

Jyri-Petteri on a rainy day in front of Seitseminen nature center
Julkaissut ZeiP 02.09.2020 23.43

Kauteni partiohallituksessa päättyy vuoden loppuun, ja sen suhteen on aika tehdä tilaa tuoreille kasvoille. Mutta mitä seuraavaksi? Eilen illalla varmistui, että ensi keväänä huhkitaan vaalikentällä – minut nimettiin yhdeksi kuntavaalien vihreistä ehdokkaista Turussa.

Ympäristö ja luonto ovat aina olleet itselleni tärkeitä. Turussa on tehty hyviä askeleita pyöräilyn edistämisen suhteen, mutta tehtävää riittää vielä siihen, että pyöräily ymmärrettäisiin aidosti tasavertaisena liikennemuotona. Ihmisten luontosuhde on kokemassa renessanssia, ja Turussa on upeasti erilaisia luontokohteita Kurjenrahkasta ydinkeskustan pieniin puistoihin ja saaristokohteisiin. Niiden ylläpito ja kehittäminen vaativat panosta.

Olen tehnyt vuosia vapaaehtoistyötä Suomen suurimmassa nuorisojärjestössä. Nuoret ja nuorisotyö ovat lähellä sydäntäni – ovathan nuoret tulevaisuutemme! Jokaisen takamatkalle jääneen nuoren aluksi pienet haasteet ovat vaarassa kertaantua, jolloin ne koituvat yhteiskunnalle paljon vaikeammiksi ja kalliimmiksi kuin jos haasteisiin pureudutaan ajoissa. Siksi nuorisotyöhön, kouluihin ja mielenterveyspalveluihin on panostettava taloudellisesti haastavinakin aikoina.

Osa nuorista huolehtimista on myös kaupungin talouden pitäminen tasapainossa. Julkisen velan kasvattaminen ei ole kestävä ratkaisu, emmekä voi jättää nuorten harteille tulevaisuuteen jatkuvasti kasvavaa velkataakkaa. Investoinnit on tehtävä viisaasti niin, että ne maksavat itsensä takaisin parhaalla mahdollisella tavalla asukkaille ja kaupungille. Yritysten toimintaa on myös tuettava tarjoamalla sujuvia palveluita ja toimitiloja, jotta työpaikat säilyvät ja lisääkin syntyy.

Olen myös (ajoittain hyvinkin) äänekäs hyvän ja avoimen hallinnon kannattaja. Turku on tehnyt avoimuudessa välillä hyvää työtä avaten järjestelmähankkeidensa lähdekoodeja ja mm. paikkatietojansa yleisölle, mutta samalla esimerkiksi muiden suurten kaupunkien jo aikaa sitten avaamat ostolaskutiedot ovat edelleen lukkojen takana. Turun tulee pyrkiä suurten kaupunkien joukossa avoimuuden ja hyvän hallinnon kärkikastiin, ei muiden seuraajaksi.

Näistä, ja monista muista, syistä odotan innolla kevään vaaleja ja niihin johtavaa keskustelua meille kaikille tärkeistä asioista. Ota siis sosiaalisen median kanavani ja tämä sivusto seurantaan jo nyt (linkit löytyvät tämän sivun oikeasta yläkulmasta), avaan tänne myöhemmin syksyllä ja erityisesti ensi kevään aikana laajasti ajatuksiani Turun kehittämisestä. Nähdään turuilla ja toreilla!