Osuuskauppavaalien teemat

Jyri-Petteri porttikongin edessä./Jyri-Petteri in front of an archway.

Minulle on tärkeää, että päätökset tehdään tietoon perustuen ja niissä huomioidaan ympäristö, luontoarvot, omistaja-asiakkaiden etu ja tasa-arvoisuus. Minulla on laaja kokemus päätöksenteosta ja vaikuttamisesta erilaisissa organisaatioissa ja mm. yritysten hallinnossa toimimisesta. Olen asioihin perehtyvä ja haluan hoitaa tehtäväni huolella. Uskon, että yhteistyöllä saadaan parhaita tuloksia, joten kuulen mielelläni osuuskaupan jäsenten ajatuksia ja haluan tehdä yhteistyötä muiden edustajien kanssa. Lisäksi tunnen osuuskuntatoimintaa hyvin; olen mm. perehtynyt siihen muutamalla Ruralia-instituutin järjestämällä osuuskunta-aiheisella kurssilla. Minulla on myös kauppatieteellistä koulutusta ja talous- sekä vastuullisuusosaamista.

Vastuullisuus

Turun osuuskaupan myymälöillä ja ravintoloilla on iso vaikutus alueen asiakkaiden kulutusvalintoihin. Kaikissa kaupoissa ja ravintoloissa tulee olla tarjolla monipuolisesti eri ruokavalioihin sopivia vaihtoehtoja; tällä hetkellä erityisesti kasvipohjaisten tuotteiden saatavuus on pienemmissä kaupoissa liian vaihteleva.

Tasa-arvo

Osuuskaupan palkitsemistavoilla on iso merkitys sen suhteen, ovatko kaikki jäsenet tosiasiassa tasa-arvoisessa asemassa. Palkitsemisessa tulee huomioida ihmisten erilaiset elämäntilanteet eikä palkitseminen saa olla liian kulutuskeskeistä. Esimerkiksi osuusmaksun korko on hyvä tapa palkita myös sinkkuja, muita yksinasuvia ja ylipäätään pienemmissä talouskissa asuvia jäseniä.

Vaikuttavuus

Osuuskaupat ovat perinteisesti tukeneet alueellaan myös kolmannen sektorin työtä. Tätä tukemista tulee tehdä entistä näkyvämmäksi ja toisaalta avata siten, että erilaiset kolmannen sektorin toimijat laajasti voivat hakea tukea toimintaansa.

Osuuskaupan on muutoinkin ymmärrettävä suuri vaikutuksensa alueella ja sen myötä tuleva suuri vastuu – on tärkeää, että esimerkiksi henkilöstöpolitiikka on vastuullista, johon liittyen osuuskauppa tekikin hyviä toimia korona-aikana mm. tarjoten ravintola-alan työntekijöille lomautusten sijaan töitä muiden toimialojensa toimipisteissä.